Túrós derelye

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás

töltelék

  • 0.5 kg túró
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • mazsola
  • csipetnyi só
  • cukor
  • 2 tojás keményre vert habja

kenéshez

  • tojásfehérje

a forgatáshoz

  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, olyan tésztát gyúrunk, hogy lisztezés nélkül nyújthassuk leveltészta vékonyságúra. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe kis halmokat rakunk a túrós töltelékből, a másik felét megkenjük tojásfehérjével, és ráhajtjuk a túrós felére. Ujjunkkal gyengén benyomjuk a halmok közt s derelyemetszővel apró derelyékké vágjuk. Felforraljunk vizet, megsózzuk, kifőzzük. Vajban megpirítjuk zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a kész derelyét. Porcukorral tálaljuk. Töltelék készítése: A túrót elkeverjük a puha vajjal, a tojássárgájával, a mazsolával, a sóval, a cukorral, és végül óvatosan belekeverjük a tojás keményre vert habját.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

pappevasanyi írta 2012-06-19 09:46:35-kor:
Csak azért nincs hozzászólás mert így nem lehet egy receptet közzétenni. Ha elkezdte azzal, hogy mennyi gr. vagy ml. kell bele akkor végig minden hozzávalót így írjon le. az elkészítés is olyan összecsapottnak látszik. Egyébként, ha kitaláljuk miből mennyi kell nagyon finom derelyét kapunk.Köszi a receptet.